Извештај са промоције књиге „Мале приче Великог рата“

Синоћ је у препуној Великој сали Културног центра у Шапцу одржана промоција књиге „Мале приче Великог рата“ аутора Милана Богојевића у организацији УГ „Церски марш“. Прву промоцију, тек овбјављене књиге аутор је одржао у нашем граду и тиме учинио велику част нашем удружењу али и показао да оно што ради наше удружење иде правим путем. Ово велико вече за наше удружење увеличали су и Предраг Марковић, Михаило Меденица, Ненад Милкић који су говорили о књизи уз председника нашег удружења Божу Катића. Посебну ноту овој вечери својим анђеоским гласовима дале су сестре Трифуновић извођењем државне химне и неколико наших традиционалних песама.

Да ће ово бити година новина нашег удружења посведочили смо и признањима које смо доделили нашим гостима. Од ове године наше удружење додељиваће признања људима који су се својим деловањем посебно истакли а у складу са циљевима удружења. Церску споменицу први су понели Милан Богојевић, Михаило Меденица и Ненад Милкић а у име удружења признања је доделио Божидар Катић, председник удружења.  Још једна од новина ове године ће бити и организовање више путовања до места која су значајна за историју а везана су за Велики рат. Једно од тих путовања ће бити и одлазак на Кајмакчалан и Солун крајем септембра о чему ће удружење јавност благовремено обавестити.

Такође смо све присутне подсетили и да ће овогодишњи, девети по реду, Церски марш бити одржан на Преображење Господње 19.008.2018.године са почетком у 7 часова. Слоган са којим крећемо у ову годину промоције и са којим ћемо умарширати у Текериш на Преображење је „ХВАЛА ДЕДИ НА ПОБЕДИ“.

Дугачак аплауз након завршне речи говорника означио је крај једне изузетне вечери у Великој сали Културног центра који ће одјекивати до наредног окупљања.