V Редовна скупштина Уг „Церески Марш“ Шабац

На Сретење Господње, одржана је V редовна Скупштина удружења грађана „Церски марш“.

Одлуком скупштине ДЕВЕТИ ЦЕРСКИ МАРШ биће одржан на Преображење, у недељу 19. августа 2018. године. Овај марш посвећеј је Краљу Петру I Карађорђевићу Ослободиоцу. Порука под којом ће ове године марширати од Шапца до Цера, верујемо више од 2000 људи је „Хвала деди на победи“, а маршрута ће бити утврђена у марту ове године.

Поред ових, најважнијих одлука, скупштина је усвојила и промене статута којима је јасније дефинисан делокруг рада органа, а уведене су и почасне титуле : Почасни председник и почасни члан, као и награде за организације и појединце ван организације : Церска споменица и Захвалница и посебна награда за чланове удружења : Јунак Церског марша.

Изабран је и нови управни одбор, скоро дупло бројнији од претходног, надзорни одбор, док су за потпредседнике реизабрани Владимир Мијатовић и Бранислав Јовановић, а за председника Божидар Катић.

Ове године удружње ће унапредити екукативни рад са младима, кроз већи број предавања и кроз организацију обиласка историјских локалитета везаних за Велики рат, али и традицију Србије уопште. Такође, биће и више акција хуманитарног карактера у сарадњи са братским организацијама Срби за Србе и Независном асоцијацијом студената „Сви за Космет“.

ХВАЛА ДЕДИ НА ПОБЕДИ !!!